Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (2024)

Als het vliegtuigje de landing inzet en langs de perfecte turquoise lagoon vliegt, moet ik mezelf even knijpen. Zijn we zometeen echt op Bora Bora in Frans-Polynesië, misschien wel de beroemdste bountybestemming ter wereld? En gaat het aan onze hoge verwachtingen voldoen? Ik kan er kort over zijn: we vonden onze Bora Bora reis helemaal geweldig.

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (1)

Vakantie op Frans-Polynesië: eilandhoppen in het paradijs

Toen we besloten om te gaan eilandhoppen in Frans-Polynesië stond Bora Bora natuurlijk ook op de verlanglijst. Toch heb ik nog overwogen om dit eiland uit de planning te gooien. Ik wilde namelijk heel graag in zo’n geweldige overwater-bungalow verblijven en zo de ultieme Bora Bora-ervaring beleven. Helaas: ik sloeg steil achterover van de prijzen. Ik ben er heel goed in om mezelf wat luxe te gunnen op reis, maar 500 euro per nacht was zo’n beetje de goedkoopste optie. We kozen daarom voor een ander hotel, dat helaas niet meer bestaat.

Goede hotels op Bora Bora

Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere opties voor leuke hotels op Bora Bora:

  • Maitai Bora Bora ligt op Matira Point Beach en heeft verschillende soorten kamers en huizen. Een mooie optie en nog vrij betaalbaar ook.
  • Royal Bora Bora is ook een mooi hotel, aan zee, met een zwembad en comfortabele kamers.
  • Wil je toch los en jezelf de ultieme overwaterbungalow-ervaring gunnen? Kies dan voor Le Bora Bora by Pearl Resorts.

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (2)

Reis Bora Bora: de aankomst

Maar goed, terug naar onze aankomst op Bora Bora. Zoals elke keer als we op een nieuw Frans-Polynesisch eiland aankwamen, regende het. We zijn letterlijk niet één keer droog geland. Maar ondanks de regen was de landing op Bora Bora spectaculair. Je ziet ruige, groene bergen oprijzen uit een perfecte, turquoise lagoon, omringd door talloze kleinere eilanden, motu’s. Witte strandjes, de beroemde overwaterbungalows: het plaatje is compleet. We werden bij het vliegveld met een privé-bootje opgehaald en naar ons hotel gebracht. Het vliegveld ligt op een eiland, dus de boot is het enige vervoersmiddel naar je hotel.

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (3)

Slapen op een motu op Bora Bora

Bora Bora bestaat uit één groot eiland, waar ook het dorp Vaitape ligt, en uit verschillende kleinere motu’s. Wij zaten op een motu en dat had zowel voor- als nadelen. Het nadeel was dat we vervoer nodig hadden om naar het centrale eiland te gaan en zoals alles op Bora Bora was dat erg duur. Het voordeel was dat we een mooi strand voor de deur hadden én een fantastisch uitzicht op de ruige pieken en de lagoon van Bora Bora. Beter kan niet!

Lagooncruise Bora Bora

Wij hadden twee volle dagen op Bora Bora en we wilden in elk geval de lagooncruise doen. Tijdens deze trip vaar je de hele lagoon rond en stop je bij verschillende snorkelplekken. We besloten de gok te wagen en de tour voor onze tweede dag te boeken, in de hoop op goed weer. Dat pakte goed uit: op onze eerste volle dag regende het veel en maakten we zelf maar een kajaktocht naar een eilandje een stuk verderop. Op zich leuk, maar we hadden enorme wind tegen en zeekajakken is dan doodvermoeiend. Zeker als je ook nog samen in één kajak zit die een enorme afwijking naar rechts heeft en je daar ondanks de romantische setting van Bora Bora slaande ruzie over dreigt te krijgen. Samen kajakken blijft voor ons de ultieme relatietest. Herkenbaar?

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (4)

Lagooncruise Bora Bora: het paradijs

De volgende ochtend werden we wakker van de zon. Ik rende naar buiten en daar lag ‘ie dan: de perfecte, turquoise lagoon waar ik van droomde. Het water was zo helderblauw dat het pijn deed aan mijn ogen, het was windstil en de toppen van de bergen van het hoofdeiland waren wolkenloos. Het was het absolute paradijs en onze lagooncruise kwam dan ook precies op het juiste moment. We zaten de hele dag op de boot en voeren langs de mooiste plekken. We snorkelden met grote haaien en nieuwsgierige roggen, we zagen schildpadden en genoten van de fantastische landschappen. Bora Bora is echt geweldig mooi. Ga je naar Frans-Polynesië, dan mag je het eiland niet overslaan. Het hoeft trouwens ook niet helemaal de hoofdprijs te kosten: er zijn verschillende pensions die redelijke prijzen rekenen. Het blijft Frans-Polynesie, dus goedkoop is het nooit, maar er zijn meer opties dan alleen de dure overwaterbungalows.

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (5)

Wat is er verder te doen op Bora Bora?

Wij hadden maar twee volle dagen op Bora Bora en hebben naast het kajakken en de lagooncruise maar weinig gedaan. Dat betekent niet dat er niet veel meer te doen is:

  • Wil je het binnenland van Bora Bora ontdekken, ga dan voor een 4WD-safari, waarbij je verschillende gave uitzichtpunten bezoekt. Een mooie manier om het eiland beter te leren kennen.
  • Wil je graag actief zijn, dan kun je op Bora Bora ook geweldige wandelingen maken door het bergachtige binnenland. Neem wel een gids mee, want de wandelpaden zijn soms moeilijk te vinden. Wil je echt helemaal los qua hiken, beklim dan Mount Shue of Mount Pahia, de twee hoogste bergpieken van Bora Bora.
  • Je kunt op Bora Bora ook kitesurfen en natuurlijk duiken.

Is Bora Bora de moeite waard?

Daar kan ik kort over zijn: zeker! Voor ons was drie nachten ook een prima tijd. Als we op het centrale eiland hadden gezeten, was een dag extra misschien nog wel leuk geweest. Ik vond alle Frans-Polynesische eilanden even mooi en Moorea kan zeker de strijd aan met Bora Bora, maar Bora Bora is gewoon heel bijzonder. Ik verlang nog regelmatig terug naar mijn steiger met uitzicht op de meest perfecte lagoon die ik ooit heb gezien.

Beste reistijd Bora Bora

De beste reistijd voor Bora Bora is mei tot en met oktober. Dit is het droge seizoen, maar ook dan kan er (zoals we hebben gemerkt) regelmatig een bui vallen.

Meer lezen over Frans-Polynesië?

  • 18x tips voor de perfecte vakantie op Moorea, Frans-Polynesië
  • Het eiland Fakarava in Frans-Polynesië: paradijs gevonden
  • Vakantie Frans-Polynesië: tips voor eilandhoppen in het paradijs
  • 20 foto’s waardoor je nú naar Frans-Polynesië wilt afreizen

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (6)

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (7)

Karlijn

Ik ben Karlijn en reizen en reisfotografie zijn mijn grote passies. Ik ben gek op actieve rondreizen, citytrips en verre bestemmingen. Op mijn blog deel ik mijn persoonlijke reistips, reisverhalen en reisfoto's.

Een Bora Bora reis: echt zo paradijselijk als je denkt? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6413

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.