5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (2024)

Frans Polynesië Oceanië

5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (1)Reismeisje02 mei 2016

5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (2)

Zeg Bora Bora en je ziet waarschijnlijk wuivende palmen, witte zandstranden en azuurblauw water voor je. En natuurlijk je eigen, romantische over the water bungalow. Dat is tenminste wel het beeld dat ik van tevoren van Bora Bora had. Nu we er de afgelopen week voor 5 dagen waren, is mijn beeld echter wel wat veranderd. Deels omdat we vrijwel alleen maar regen hebben gehad 5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (3), maar ook omdat Bora Bora méér is dan alleen dat picture perfect bounty paradijs. Vandaag vertel ik je wat me vooral aan dit bijzondere eiland heeft verrast. Ik ben benieuwd of het jou ook verrast!

1. Bora Bora heeft een waanzinnig groene backdrop. Ondanks dat ik me van tevoren echt wel ingelezen heb, dacht ik toch vooral dat Bora Bora bijna alleen maar uit dat ene, bijna tè perfecte atol bestaat. Je weet wel, die string van huisjes op palen midden in een ongelofelijk blauwe lagune. Niets blijkt minder waar! Hoewel dat een deel van het eiland is waar de mooiste resorts zitten, vind ik het geen recht doen aan het fan-tas-tisch mooie binnenland van Bora Bora. Waar je ook kijkt, de backdrop is zó intens groen. Je kunt er mooie hiken, met een auto rond crossen of gewoon simpelweg van genieten vanaf een terrasje. Prachtig!

5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (4)

2. Accommodaties hoeven niet duur te zijn. In m’n zoektocht naar betaalbare accommodaties op Bora Bora was me al wel opgevallen dat er best opties zijn. Als je tenminste even wat verder kijkt dan de knipperende banners van het Intercontinental en The Four Seasons 5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (5). Prachtig hoor, maar je bent letterlijk honderden euro’s per nacht verder. Wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij een TE GEKKE accommodatie; Sunset Hill Lodge. De enthousiaste Fransoos Gérard woont sinds 31 jaar op Bora Bora en verhuurt een aantal appartementjes. Allemaal superleuk ingericht en voorzien van een eigen badkamer én volledig uitgeruste keuken. Ideaal, want door zelf te koken kun je heel wat kosten op Bora Bora besparen! De appartementen liggen in het dorpje Vaitape, deels iets tegen de helling en twee er van liggen aan de zee. Je huurt een appartement vanaf €60 voor een double (!!!) en dan krijg je er gratis was service, wifi, fietsen en kayaks bij. Echt een hele dikke aanrader!

3. Bora Bora heeft een gezond onderwaterleven. Bij de meeste duikspots gaan toerisme en een niet zo gezond onderwaterleven hand in hand. Haaien die flink bij worden gevoerd, afgestorven koraal en een vispopulatie die snel afneemt, komen helaas veel voor. Bij Bora Bora is het echter een ander verhaal! Het koraal is superkleurrijk en je ziet echt de ene prachtige vis na de andere. Ondanks dat hier jaarlijks behoorlijk wat toeristen naar toe komen, heeft dat blijkbaar (nog?) niet heel veel effect gehad op het onderwaterleven. Ik hoop dat dat zo blijft.

4. Buiten wateractiviteiten is er weinig zelfstandig te doen. True! En op zich niet zo heel vreemd natuurlijk bij een eiland bestemming. Toch had ik gehoopt dat er wat meer te doen zou zijn qua hikes, het bezoeken van relikwieën uit de Tweede Wereldoorlog en misschien een kookcursusje of zo. Het is er ook allemaal wel, maar je kunt eigenlijk niets er van zelfstandig doen. Je zit al snel vast aan een georganiseerd, en precies, duur tourtje. Voor bijvoorbeeld een tourtje van 3-4 uurtjes met een 4x4 de binnenlanden van Bora Bora in, ben je rond €70 kwijt. Per persoon. Dan gaat het hard met je dagbudget hè. Het is niet dat ik me heb verveeld natuurlijk, maar verwacht op Bora Bora niet heel veel mogelijkheden buiten het water om.

5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (6)

5. Het-regent-er-veel. Man man. Zit je op Bora Bora, regent het gewoon elke dag. En niet eventjes, maar úren. Hozen, storm, onweer. We hebben alles gehad. Ik begrijp nu ook wel waarom Bora Bora zo groen is 5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (7). Tussen de buien door hebben we steeds de fiets gepakt en zijn we het eiland gaan verkennen, maar verder hebben we best veel binnen gezeten. Ik moet er wel bij zeggen dat we wisten dat dit niet het allerbeste seizoen voor de South Pacific is. We zijn net iets te vroeg namelijk. Maar dat het er zó veel zou regenen, terwijl het niet een die hard regenseizoen is…

Dat zijn de dingen die me aan Bora Bora hebben verrast. Hoe dan ook, het blijft een pracht van een eiland! Wist jij dit soort dingen over Bora Bora en spreekt het je aan?

5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6423

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.